Régi gyümölcsfajták

2020. évi összefoglaló

Kedves Barátaim!     

Néhány mondatban beszámolok az év történéseiről. 2020-at szokásunk szerint oltási gyakorlattal kezdtük, Az év során rendre folyt a fűnyírás (Hack Feriék).  A várossal közösen elnyertünk egy 11 milliós pályázatot. Ennek kapcsán több cél is megvalósult: a Kálvária renoválása (tető), a világítás felújítása, a stációk javítgatása. Emellett egy fűnyíró traktort is vettünk. A város egy szerszám tároló jó kis kiülős házacskát építtetett, emellett 4 db fedett kiülő helyet csináltattak. Augusztusban szemzési gyakorlat volt.       Most még az ültetési idény végén Bohus Pali Békéscsabáról felajánlott 1-2 szilvafát (kétfajta fehér szilva). Többet ezekről és az egyéb lehetőségekről Palitól lehet megtudni: 70/5762564, 30/877 7519, vonalas:650 346. Különböző jó kis diókat is ad Pali, ha valaki kér. Pali biztat bennünket, hogy fagymentes időszakban lehet az ő speciális módszerével eredményesen oltani! Szerintem azért célszerűbb lehet cserépben bevinni az alanyt, és persze akkor jöhet a zacskó. Pali többfajta oltóvesszőt is ajánl erre a célra!
    Utolsó munkaként ebben az évben 250 m (!) árkot ásattunk géppel, és öntöző csöveket fektettünk le. A Kertbarátok lapátolták vissza kézi erővel, önkéntes munkaként  Pomázi Feri vezetésével! Ekkor futottunk ki a pénzünkből! Pedig még sok költség van! Az utolsó  fűnyírás kifizetése (kb 40 e Ft), banki költségek és további szerelékek az öntöző rendszerhez. Mindezekre tekintettel  kérlek Benneteket, hogy ha lehetséges adománnyal nyújtsatok segítséget a Kálvária Régi Gyümölcsfajták Kertjében a költségek fedezéséhez! 2-10 e Ft körüli adományokra gondoltam. Az összeget be lehet fizetni, vagy átutalni a bankszámlánkra: OTP 11733027-20033703. Ez a Wenckheim Krisztina közalapítvány, a finanszírozónk bankszámlája (a kuratórium elnöke én vagyok) Más barátoktól is szívesen fogadunk el támogatást!Eddig Ökrös Pista, Havassy Péter, Móricz Tamás küldött adományt, Pomázi Feri pedig öntöző cső szerelékeket adott.
Ha valakinek nincs ideje ezt megtenni, nekem is ide adhatja a pénzt. Előzetes telefon szükséges.

Szívélyes üdvözlettel: Pocsay Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..